Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)
Se indlæg fra måned: maj (1)juni (1)juli (2)aug. (13)sept. (30)okt. (30)nov. (30)dec. (11)

Gulirisk i nettet

onsdag 1. juni 2016
HKn fanger gulirisk og ungdommen får ny DK art. Trækobsen gav ikke meget, men 1 Mosehornugle lagde turen forbi hukket
af Henrik Knudsen

Vejr: Endnu en dag med saunavejr….dog med et mindre vejrskifte sidst på eftermiddagen…Vinden var i dag rykket mere over i N-NØ-lig retning (45) 4 m/s… hurtigt smuttede den i ren N og tiltog til mellem 7-8 m/s… En dag med blandet skydække 4-5/8 og masser af sol…Pludselig sidst på eftermiddag droppede temperaturen voldsomt fra 23 g til 18 g… lidt underligt for det virkede ikke som om der rigtig skete noget med vejret…. men pludselig kom der lidt torden og en enkelt kort byge… Men ellers temperaturer mellem 17 og 23 grader i dag… Sigten fin, men der lå noget dis ude over havet 15 km.

Gulirisk 2k han Blåvand 01.06-2016-1. Henrik Knudsen

Drengene spredte sig noget i dag…..David ville helst ned i klitten og se om der var noget træk….mens Philip og Rene ville tjekke mosen inden militæret lukkede. David var atter på banen med en indtrækkende ugle og denne gang kom den heldigvis godt og kunne bestemmes til Mosehornugle… pussigt med de ugler der pludselig kommer nu. Mosen bød ikke på de store overraskelser….det blev til de faste ynglefugle samt nogle trækkende Bomlærker.

Ringmærkningen gik noget sløvt i dag, der var ikke meget at få stress over…Så jeg havde tid til at have vores to dagsgæster Henrik Brandt og Ole Hansen med på runde…. de havde vær deres dagsorden…Brandt ville ha` Lille Fluesnapper og Ole ville se Karmindompap…. men det var kun Ole der var heldig, da det i dag ikke blev til nogen Småsnapper. Men vi hyggede os vist alligevel alle sammen med god snak her ved bænken ved stationen, hvor vi nød nogle fede Mursejlere som var lige ved at flyve os ned… Men Blåvand er Blåvand og man ved aldrig hvad der sker…især ikke om foråret… På vej hen til net Ø1 i Stationshaven kunne jeg se en mindre gullig fugl og tænkte det nok var en Grønsisken…..men pulsen begyndte at stige jo tættere jeg kom på nettet….den var s.. god nok…. en fin Gulirisk var hoppet i…. På trods af vi ofte har dem overflyvende er det aldrig lykkes mig at fange en og det var den første om foråret siden 1990 der fik ring om benet…. Jeg strøg om til Rene og Philip og viste den lille “gulklump” frem…. især var Rene glad, da han fik lukket et hul…..dvs. fik ny DK art.

Første forårsringmærkede Gulirisk siden 1990 og den sidst mærkede stammer fra efteråret 1992…. så det var en god mærkeart til undertegnede…

Ringmærkning: Bysvale 1. Hvid Vipstjert 1. Rødstjert 2. Kærsanger 1. Rørsanger 1. Gulbug 3. Gærdesanger 1. Tornsanger 1. Havesanger 2. Gransanger 4. Løvsanger 3. Skovspurv 1. Bogfinke 1. GULIRISK 1. Tornirisk 1. Karmindompap 1. Gulspurv 1.

Gode nyheder fra stationens verden er…. at vi får fikset vores badeværelse op med nye fliser osv. her i sommer… Så kære gæster glæd jer til jeres næste besøg…. det bliver den rene luksus at overnatte på en af DK`s skønneste steder…

Dagen sluttede med at Tessa kom med is til os alle sammen – så hun var super populær, lige hvad vi trængte til i varmen….

HKn