Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (98)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Rovternen kom alligevel!

torsdag 29. august 2019
Stille dag med et par hidsige byger.
af Michael Brunhøj Hansen, Lisa Flam

I følge vejrudsigten skulle vinden komme fra sydvest, men ude på Hukket var den om morgenen nærmere i vestnordvest. Der var lidt småregn i luften i begyndelsen, og det buldrede efterhånden i det fjerne, men den værste regn gik i første omgang lige nøjagtigt nordom. Den kraftige regn mod nord var, udover vindretningen, således formentligt medvirkende til at der ikke kom mange trækkende fugle over hav og land.

Jeg sad alene og småkedede mig da jeg pludselig, omkring halv otte, hørte et fjernt hæst kald. Jeg tænkte først på en hejre, men da den kom nærmere var sagen klar: verdens største terne, rovternen, var på vej! Jeg havde ellers opgivet at få den at se ved Hukket og troede ikke at den ville komme forbi i år, så det var en glædelig overraskelse.

Mens der ikke skete så meget, kiggede jeg lidt på mågerne på stranden, og jeg var i stand til at finde 1 ung kaspisk måge. Der kom også 5 rødstrubede lommer hvoraf to rastede ud for Hukket. Sidst på morgenobsen kom der desuden to gamle almindelige kjover der jog med et par islandske ryler på stranden før de trak videre mod syd. Henrik Brandt ankom lidt efter, men han havde regn med sig, så det blev en kort obs. for ham, og det var lige præcist da morgenobsen alligevel var slut.

Sidst på formiddagen kom der en hidsig byge, så jeg hjalp Lisa og Bent med at lukke nettene. Svend Aage var også på besøg, og han havde brød og ost med og forsøgte at få cyklerne ordnet. Bent rejser til Sverige i weekenden for bl.a. at se på fugle, så vi må klare os selv til på mandag. Resten af dagen skete der ikke så meget. Militæret havde igen spærret området af pga. øvelser, så mågerne osv. kunne fortsat stå uforstyrede nord for pælene. I morgen skulle der endelig være adgang til området indtil en gang først i september.

Vejret i morgen byder på vind fra sydvest, op til omkring 8 m/s, og det skulle blive overskyet hele dagen; trækket bliver således nok udmærket, og Lisa samt Xenia, som skulle komme i morgen, får sikkert også nogle fugle i nettene; det er ved at være på høje tid med en høgesanger!


Lisa Flam:

Sunrise is a bit later these days, around 6:25, so I have started opening the nets a few minutes later (in bird ringing world every minute extra counts!!)


First round I had a Song Thrush (sangdrossel), first one for me this season. It was a young one, we could still see a lot of juvenile feathers and lots of new ones growing.
 
My desire for cooler weather was taken seriously, in my opinion a bit too seriously, and at 9:00 it started raining. We ended up closing the nets early today even though there were still birds flying around- the birds' safety comes first, and it did rain later on, so I am glad we took that decision.

Even though it was a rainy day we ended up with over 20 birds! Only a few recaptures, which means the birds are definitely still migrating also on rainy days.

So the stars of the day were Garden Warblers (havesanger) (8+1 recapture), Common Whitethroats (tornsanger) (2+2 recaptures).
Also Pied Flycatcher (broget fluesnapper) (1), Common Redstart (rødstjert) (1), Song Thrush (1) etc.

I'm taking my wish for cold weather back and I'm welcoming the sun to come back!

20190829 085205
Rain is coming! Photo: Lisa Flam

 

20190829 105507Is winter on its way? I'm hoping not yet! Photo: Lisa Flam