Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (248)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

"Jeg ser syner og høre stemmer"

fredag 21. oktober 2016
"Tager det overhånd"
af HKn

Vejr: Egentlig ikke noget drømmevejr, men vi fik aldrig den lovede regn, så derfor et 8tal med pil op i karakter... Vinden var langt omme i N (18) 4 m/s senere tiltagende op til 8-9 m/s, men her var den kravlet over i NØ..til eftermiddag aftog den atter... Solen var slet ikke fremme i dag....8/8.... selv om jeg skrev vi ikke fik regn i dag, så var der et par perioder med smådryp, men ikke noget at snakke om. Sigt 10 km. En lidt råkold dag 8-11 grader, nok mest pga. vinden.

Det var godt nok dagen derpå....der var støvsuget for småfugle på Hukket og meldingerne var få.... En Havørn kom trækkende tæt på i SØ-klitten næsten før man havde fået søvnen ud af øjnene. Årets første Brilleand tikkede ind nede ved Lille Strandvejen, hvilket vel var lige efter manuskriptet..... herefter forsvandt alle ornitter i en rasende fart.... undtagen undertegnede..... Jeg er nemlig blevet besat og næsten blevet bange for mig selv.... jeg høre stemmer og ser syner.... Hele tiden siger stemmen "Hkn du er den eneste ringmærker i Europa der ikke har fanget Sibirisk Jernspurv"  så jeg tør ikke forlade nettene og jeg ringmærker som om jeg har fået damp eller ADHD eller hvad fanden det nu hedder nu om dage.... hvis man har en skrue løs i alle de lyse timer.... Jeg overvejer faktisk 24 timers mærkning for at øge chancen.... Men jeg er også klar til at tage andre metoder i gang..... Min plan er at snyde Sib Jernet..... Den vil jo helst være i Sverige... så min plan er at lave kanelbullar, så der lugter af Sverige, så vil jeg fjerne alle de lokale byskilte og bytte dem ud med nye hvor der står Kalmar... skulle det mod forventning ikke virke... vil jeg tvinge Rene når han kommer hjem fra Nordatlanten ind i drengekoret så han kan lære at sige som en Sib Jern, hvilket måske kræver et spark i "Knanelbullarne".... men jeg er klar til at gøre det..... jeg er desperat.... Det værste er dog jeg er bange for at lave en fejlobs.... jeg ser syner..... i går var jeg sikker på at jeg så den gamle topscorer Rudi Völler fra Tyskland ude på P-pladsen... men pludselig snakkede han dansk.... så var det sgu Mosebo... for fanden jeg fik koldsved over det hele..., jeg var så tæt på at spørge om jeg måtte få hans autograf....

Ringmærkning: Jernspurv 1. Rødhals 7. Solsort 5. Vindrossel 2. Munk 5. Gransanger 5. Fuglekonge 9. Blåmejse 1. Bogfinke 2. Stor Dompap 2. I alt 39 fugle fordelt på 11 arter.

HKn som vil en Sib Jern i hans næste liv