Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (33)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Fin dag for ringmærkerne

tirsdag 20. august 2019
Afsked med Manon.
af Michael Brunhøj Hansen

Morgenen begyndte med tordenbyger i det fjerne der rykkede sig tættere på, så obsen blev afbrudt et par gange. Ikke desto mindre var vinden ikke så kraftig i dag, så vi havde en rimelig trækdag med lidt under 1000 vadere. Der kom flere strandskader ift. i går med knap 600 individer, og de islandske ryler – der var så godt som fraværende i går – var tilbage igen i dag med 147 styk. Stenvendere har der også været nok af, nemlig 72, hvilket er det hidtil højeste antal dette efterår. Modsat de islandske ryler trak kun 7 små kobbersnepper forbi. Det så et øjeblik ud til at trækket kunne blive lovende da der tidligt trak en uoverskuelig flok på ca. 70 fugle af 7 arter i forskellige aldre forbi (småspove, storspove, hvidklire, islandsk ryle, stenvender, stor præstekrave og strandskade), men det var falsk alarm, og trækket forblev rimelig overskueligt.

Tirsdag Stenvendere 00001En ung og en adult/voksen Stenvender sammen illustrerer vist fint deres forskellige dragter lige nu. Foto: Ole Friis Larsen

Vores ringmærkere havde endelig en god dag hvor flere fugle, over 22, røg i nettene. De forholdsvis mange fugle var sikkert kommet for at sige au revoir til Manon på hendes sidste dag her i Blåvand. Ved middagstid tog hun afsked med os for at drage til København hvor hun skal blive et par dage før hun rejser videre hjem til Frankrig. Hun vil blive savnet og vender forhåbentligt tilbage til Blåvand engang senere.

Sidst på eftermiddagen gik Ole og jeg nok en gang på stranden for at se noget træk og nogle måger. Det blev til 340 strandskader, nogle islandske ryler, store præstekraver, sandløbere, stenvendere og enkelte kobbersnepper. Et godt stykke mod nord var der opstandelse med mindst 1000 måger på himlen, og pludselig opdager vi en gammel havørn der svævede rundt og landede på stranden og i klitterne et par gange. Der har måske været et ådsel el. lign. der har tiltrukket den og evt. mågerne.

I morgen ser det ud til at vinden fra morgenstunden skal komme fra nordvest, og så kommer der sædvanligvis ikke mange trækfugle hvorfor vi formodentligt får en stille morgen. Om eftermiddagen skulle vinden imidlertid dreje om i sydvest igen, og så kan det være der kommer et lille eftermiddagsryk.