Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (225)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

De store vingefang

søndag 21. juli 2019
Sule træk og rovbasse!
af Andreas Kristian Pedersen (APr)

Efter den fine dag i går både for ringmærkeren og observatørerne, var det noget mere stille i dag. Ringmærkningen varede de standardiserede 5 timer. I blandt de 11 fugle var der en ung skovpiber, hvilket reddede dagen for Astrid og Manon.

Ude på obsen var der også gang i trækket. Sulerne holdt mig rimelig beskæftiget og mens jeg kiggede på disse langvingede fugle, blev det helt hvidt i min kikkert. Det viste sig at alle mågerne og ternerne var gået på vingerne, og kort efter dette fløj den fedeste havørn over klitrækken, og fortsatte langs sydhukket! Fuglen kom lige forbi næsen af mig, da jeg sad i den alleryderste klitrække. En fed oplevelse! Efter ørnen fortsatte suletrækket i lidt over en time, og Bjørn kom ud og holdt mig ved selskab, så de tre timer fløj afsted.

Efter morgenobsen og ringmærkningen tog vi afsked med Kim og Maria, de skulle østover. En tak skal lyde til dem for deres gode mad og hyggelige selskab.

Her til aften kom IBJ han ville have en overnatning her på stationen. Det er han mere end velkommen til.

I morgen lover de stadig sydvesten vind dog noget svagere end i dag. Desværre skal regnen starte rimelig tidligt og vare det meste af dagen. Ikke den idéelle kombination for vadertræk, men måske trækker sulerne og kjoverne i morgentimerne. Ringmærkningen bliver nok måske lidt bedre i morgen, medmindre regnen sætter en stopper for det.