Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (221)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

Forventningerne blev ikke helt indfriet

torsdag 18. juli 2019
Dagens overraskelse Lærkefalk
af Bent Jakobsen

Igen i dag en svag vind, ja man skulle jo nødig gå hen og bliver forvænt, men fra sydsydøst og 3-4 m/s. De 14 grader skaber stadig ingen sommer, men føltes dog varmt da solen tittede frem. Igen i dag en god sigt.

Tre mand på morgenobs er jo ved at være luksus. Og der var store forventninger, nu hvor vinden var drejet. Men de blev ikke helt indfriet. David, Jan og jeg tog tjansen i de 3 timer, hvor trækket så ebbede ud. Men helt snydt blev vi da ikke, da flere arter af vadefugle lagde vejen forbi dog ikke i større antal. Således strandskade 39, strandhjejle 2, småspove 9, storspove 1, lille kobbersneppe 12, stenvender 3, islandsk ryle 68 og almindelig ryle 34, hvoraf 10 rastede. Det gjaldt også en flok på 35 sandløbere.
Dagens store overraskelse blev en lærkefalk som trak direkte ud over havet. Slap dog for ternemobningen modsat fiskeørnen i går.
Igen i dag kom sulerne sydfra og skarverne nordfra.
En times obs omkring frokost gav lidt trækkende tårnfalke, mursejlere og svaler. Således 10 digesvaler, som jo ikke er så hyppig helt herude i det vilde vest, 12 landsvaler. Det blev til 25 mursejlere og i alt på dagen 9 tårnfalke.
Turisterne har fået en mærkelig mani med at man ved lavvande skal så langt ud på revlerne som muligt, og det ender galt en dag. En familie med hund prøvede ovenikøbet at gå ud igennem vandet for at jage mågerne på vingerne. Det lykkedes dog ikke, da vandet var stigende.
En anden familie syntes det var så sjovt hele tiden at hoppe ned af en klit, hvor der var en lille sti, så nu er stien blevet bred.
Jan og Marianne forlod stationen i dag efter et par rigtig hyggelige dage, og i løbet af dagen ankom Kim og Maria Stendorf fra Slagelse, og de har allerede været ude og samle kantareller til vores middag i morgen. Også David tilbringer et par dage på stationen.

Turister Blavand DSCN7735

Turister vil gerne ud til mågerne