Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (92)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Tilbage til hverdagen efter den forrygende afslutning på pinsen

tirsdag 11. juni 2019
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Vinden var i løbet af natten gået i nordøst og frisket op til 7m/s. Tunge skyer lå rundt omkring med 4/8 skydække i morgentimerne og resten af dagen helt skydækket. Lidt fugt i luften omkring solopgang. Derefter tørt indtil regn dukkede op fra kl 11. I tiden fra kl 12 til kl 14 massiv regn og resten af dagen finregn. Ialt omkring 8mm nedbør.
Temperaturen 13-16°C. Sidst på dagen var vinden løjet helt af til 2m/s og drejet til øst.
Sigten super god om morgen, hvor Fanø og Esbjerg stod skarpt i horisonten mod syd. Eftermiddag og aften moderat sigt i regnvejret.

Jeg var lidt brugt fra i går, men klar til at åbne net kl 4. I vinden fra nordøst, var der enkelte net, som jeg ikke kunne åbne, men havde alligevel rigeligt med net til at holde standardringmærkningen. 
Holdt dem åbne lige til regnen begyndte kl 11, men der var ikke meget at komme efter i dag og intet tydede på en "giftig" vejrsituation som i går.
Alligevel kan man blive overrasket, for ud af dagens 13 mærkede fugle kom en Lille Fluesnapper med som ny art på forårets ringmærkningsliste. Igen en fåtalllig fugl, med nu 21 ringmærket om foråret siden 1984 og 2016 som seneste forår, hvor arten er blevet fanget her.

Dagens ringmærkning med genfangster i ():
Gærdesmutte 1, Sangdrossel 1, Gulbug 2, Lille Fluesnapper 1, Topmejse 1, Stær 1, Skovspurv 1, Grønirisk 1, Tornirisk 1, Lille Gråsisken 3, Gulspurv 0 (1)

Ialt 13 mærket og 1 genfanget fordelt på 11 arter. 

David prøvede nogle timer fra strand og klit og fik en rastende flok på 17 Canadagæs og en enkelt fin 2k Sorthovedet Måge ud af anstrengelserne, inden jeg kaldte han ned til Stationen for at fotografere den Lille Fluesnapper.
Inden regnen satte ind måtte han kører hjemad for at nå på arbejde, men har meldt, at han vender tilbage og bliver herude de næste dage.
Lige som David tog afsted, dukkede Svend Åge op med rundstykker og en rigtig flot gave til mig fra Blåvand Fuglestations gruppen og Venneforeningen. 
En gavepakke med 4 forskellige øl fra Vadehavsbryggeriet og 2 flasker vin.
Jeg finder i løbet af sommeren nogle anledninger til at nyde en god øl til maden og mindes et fantastisk forår på Blåvand Fuglestation - tusinde tak for den overraskelse!

Henrik Brandt dukkede også op. Han og Svend Åge nåede lige en lille runde i området, inden regen for alvor satte ind.
Det gav en Grå Fluesnapper ved Vesterled, men ingen tegn på den Lille Fluesnapper, der forsvandt så snart jeg slap den efter ringmærkningen.
Da Svend Åge og Henrik kørte hjemad i regnen, tog jeg mig en tiltrængt middagslur mens regnen slog mod vinduerne.
Blev vækket efter 2 timer af en kombination af militærets sprængninger og en gruppe pensionister, der åbenbart havde glemt deres høreapparter, da de holdt eftermiddagspicnik ved borde og bænke i gården. Der var ihvertfald høj stemmeføring, men jeg skulle alligevel op og få skrevet den manglende dagbog fra i går og lavet SU beskrivelse af Buskrørsangeren.
Frisk af de gamle, at spise udendørs i eftermiddagens vejr!

IMG 4739resized
Dagens bedste måge på stranden - 2k Sorthovedet Måge sammen med 2 Hættemåger.
Foto: David Manstrup

IMG 4747resized
Dagens bedste fugl i nettene - 2k Lille Fluesnapper.
Foto: David Manstrup