Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (248)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

Hits og hits og næsten også i Blåvand

lørdag 15. oktober 2016
De faste væk og nye folk stempler ind.
af HKn

Vejret: Det var ikke verdens bedste vejrdag... vinden var knaldhård fra Ø (96) 10 m/s med stød op til 16 m/s... Derudover en fugtug dag, hvor det især regnede frem til middagstid. Masser af skyer og ingen kig til solen 8/8. Sigt 10 km. Temperaturen lå i den mindre sjove ende 9-11 grader, men pga. vinden føltes det køligere.

Ikke den nemmeste fuglemorgen.... selv om lysten var stor til at obse og ringmærke..... Rene vores observatør tog tidligt afsted, da han skulle holde en uges ferie på Færøerne.... Så Jimmy Skat tog morgenobsen og meldte om en masse Knortegæs...tallene er i skrivende stund endnu ikke skrevet ind. Efter en lang periode, hvor der kunne mærkes hver dag, måtte jeg hejse det hvide flag og lade nettene være nede i dag pga. vind og regn... Det gamle hitgen blev derfor fundet frem og sammen med en af vores gæster Stefan Andersen tog jeg til Fanø og nød den smukke Hvidkinde Værling.

Men der var alligvel gode fugle i Blåvand i dag..... Henrik Böhmer så sammen med Henrik Kristensen en meget lille Locustella.... som meget mindede en mulig Stribt Græshoppesanger, desværre gav en større eftersøgning ikke noget resultat.... så vi må håbe nettene i morgen kan fange den, hvis den forsat er på plads herude.. En anden god fugl var en rastende Rødstrubet Piber, som rastede i samme område som den mulige Stribede Græs.

Om eftermiddagen forsvandt rigtig mange folk igen, da der blev fundet en Sibirisk Jernspurv i København.... Jeg satser hele butikken og lover jeg fanger en i morgen her i Blåvand...... så vær klar det bliver en stor dag i Blåvand i morgen.

Velkommen til felttræffet !

HKn