Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (248)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

Arbejdsdag,hygge og the buntings on the road

torsdag 13. oktober 2016
Blisgæs, Vandrefalke der slagter Solsorte og 2 Hvidbrynet
af HKn

Vejr: Hitvejr...Dagen bød på overskyet vejr, samt lidt giftig finregn/byger om eftermiddagen. Vinden kom fra Ø (88) 6 m/s, igen hurtigt opfriskende desværre. Sigten var atter fin 10+ km. En ganske lun dag 8-11 grader.

Alt startede som det plejer "The bunting-boys" tog morgenobsen og kunne atter mæske sig i herlige flokke af Blisgæs, i dag kom de op på lige over 200 fugle. Det er nu 3. dag i træk med store antal for Blåvand af denne smukke fugl. De to seneste dage er de trukket mere ude over havet, mens de på første dagen kom meget ind over Fyret og p-pladsen.... 2 Vandrefalke slagtede indtrækkende drosler, så det er det rene blodbad drengene er vidne til.

Efter morgenobsen meldte Fanø og Kim Fisher sig ind i kampen om en af årets bedste sibs....da han fandt en smuk han af Hvidkindet Værling (tillykke herfra), drengene var ikke længe om at beslutte sig, så de røg til Øen og fin succes.

Jeg blev tilbage sammen med Bødker som lige var dukket op og satsede på at vores ringmærkning kunne slå til... Desvære blev det ikke til noget udsædvanligt, men jeg havde alligvel en ganske fin dag, hvor Gransanger var den mest almindelige. I dag var den faste Hvidbrynet Løvs mere samarbejdsvillig og sås i flere omgange rigtig fint i Fyrhaven. Derudover blev det til yderligere en ved Stationshaven.

Ringmærkning: Landsvale 8. Gærdesmutte 3. Rødhals 9. Solsort 3. Sangdrossel 3. Vindrossel 2. Munk 5. Gransanger 14. Fuglekonge 3. Sortmejse 2. Musvit 2. Bogfinke 1. I alt 58 fugle fordelt på 12 arter.

Mellem runderne lavede Bødker dejlig suppe til os og samtidig fik han fikset vores overfyldige skuffer i køkkenet. De gode arbejdstakter blev senere fuldt op af Grønne og Svend Åge Clausen som hhv. vaskede vinduer samt fiksede vinduet oppe på badeværelset....Der er krudt i de gamle drenge og dejligt de har så meget overskud og lyst til at give en hånd med....respekt herfra.

Det var vist alt for i dag.... nu vil jeg drømme videre om en Sib Jern i nettene i morgen.... vi trænger s.. til noget "frækt".

HKn