Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Morgenfrisk Sydlig Nattergal

tirsdag 30. april 2019
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Efter en klar nat var det en kølig morgen at stå op til. Temperatur på 8°C og havgus på vej ind med dis og fugtig luft. Havgusen blev hængende hele dagen og lukkede området totalt til sidst på eftermiddagen. Sigten var derfor under 3km om morgenen og nede på 500m sidst på dagen.
Vinden holdt sig i nordvest fra 3-5m/s.

Dagens fugl var kun for dem, der var tidligt ude. På min runde for at åbne net hørte jeg fra det bagerste nordvestlige hjørne af Fyrhaven sangen fra en Sydlig Nattergal. Den sad i de tætte buske ved fyrtræerne kun 20m bag de sidste net i Fyrhaven.
Der var den stadig i gang med at synge på de næste par runder ved nettene, men var tavs og viste sig ikke efter kl 7. Det var dog længe nok til, at Xenia kunne nå at høre den, da hun kom ud og fik sin ringmærkningstræning.
Det var dog en tynd omgang med ringmærkningen. Kun 15 fugle blev mærket og med 9 kontroller af fugle fra de seneste dages ringmærkning var der ikke mange nye fugle, der fandt frem til haverne i dagens havgus.

Bent kom ud kl 8 og nåede derfor ikke den Sydlige Nattergal, men han forsøgte at tjekke strand, mose og Fyrhaven indtil eftermiddagen, mens Xenia og jeg passede nettene. 
Bedste fugl fra hans indsats blev en hurtig Dværgfalk, der tog en tur rundt om Hukket inden den forsvandt mod nordøst.
Ellers var det dagen, hvor vi fik gang i det nye køleskab i køkkenet. Der var besøg af en servicemand, der kunne konstaterer, at køleskabet havde lækket al kølevæske. Nu er lækken stoppet og ny kølevæske fyldt på, så her til aften er der en temperatur i skabet, der godt kan holde mælken frisk et par dage.

Efter at have lukket for dagens ringmærkning og sagt farvel til Xenia, fik jeg handlet lidt ind til de næste par dage. Et tjek af Fyrhaven hen mod aften gav ikke genhør med den Sydlige Nattergal og da sigten var helt nede på 500m kom der ikke noget i notesbogen af den gåtur.
Der gik rygter om, at solen har været fremme over nære lokaliteter som Oksbøl, Varde og Esbjerg, men  på Hukket var det altså en dag i tågens tegn og med en temperatur, der aldrig kom over 9°C.
Mere af det samme venter i vejrudsigten for i morgen, så maj vil nok starte ret fugletomt herude.

Dagens ringmærkning med genfangster i ():
Jernspurv 0 (1), Rødhals 2 (1), Solsort 0 (1), Munk 1, Gærdesanger 2 (1), Løvsanger 6, Gransanger 2, Fuglekonge 0 (3), Bogfinke 1 (1), Gulspurv 1