Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (215)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Et andet rundt tal for april ringmærkningen passeret i dag!

fredag 19. april 2019
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Ikke en sky at se, så solen bragte temperaturen op fra morgenens 5°C til 19°C om eftermiddagen.
Vinden holdt sig i østsydøst og var af jævn styrke, med enkelte perioder med friske vindstød.
Klart vejr og ingen nedbør.

Kunne gå rundt og åbne alle net under en helt klar himmel, hvor fuldmånen skinnede om kap med Blåvand Fyr. Jeg fik selv taget første runde ved nettene inden Xenia dukkede op. Hun kom tidsnok til at se årets første ringmærkede Stillits herude. Et par runder senere fik vi så den første Løvsanger.
Pædagoisk i forhold til oplæringen af Xenia fangde vi samtidig en Gransanger, så der var mulighed for direkte sammenligning af de to arters vingeformel o.s.v..
Der var klart mindre flow af fugle gennem området i forhold til i går. Desuden en del genfangster, så vi valgte at lukke net midt på eftermiddagen.
Med dagens mærkede fugle rundede vi 1000 ringmærkede fugle i april - lidt af en milepæl og kun sket én gang tidligere i fuglestationens historie.
Måske Xenia havde det på fornemmelsen for hun kom med en dejlig jordbærtærte, så nr. 1000 blev fejret med kage til kaffen.
Tak for det Xenia!

Da Xenia var taget hjem spejdede jeg forgæves efter trækkende rovfugle på den blå himmel - forstår ikke, at den vedvarende østenvind ikke bringe nogle af den artgruppe herud på forårstrækket.
Helgoland har fx haft flere Steppehøge de seneste dage og en enkelt af dem ville da pynte på dagen her.

Kl 16:30 var jeg klar til at tage et tiltrængt bad, inden jeg til aften skulle spise hos Lene Ørskov og Stig Niklassen. Blev dog lidt forsinket i badningen, da der blev banket på døren og 30 mennesker stod på gårspladsen og ville have en guidet ravtur.
Jeg måtte undskylde mange gange og fortælle, at en sådan tur ikke var på mit dagsprogram.
I stedet blev det en hyggelig aften med Lene og Stig.
Tak for den gode gerning at forkæle for en sulten ringmærker med lækker mad!

Dagens ringmærkningstal med genfangster i ():
Hvid Vipstjert 1, Gærdesmutte 2 (1), Jernspurv 3 (1), Rødhals 12 (1), Sangdrossel 3, Solsort 2 (1), Munk 2, Gransanger 9, Løvsanger 1, Fuglekonge 5 (1), Skovspurv 0 (1),  Kvækerfinke 1, Tornirisk 1, Stillits 1, Lille Gråsisken 5 (2)

Ialt 48 mærket og 8 genfanget fordelt på 15 arter.
Deraf blev 4 (2 Rødhals, 1 Sangdrossel, 1 Tornirisk) fanget i Blåvandsrusen, hvilket er bedste dag for den fangstmetode i år.

DSC 4051 2
Årets første ringmærkede Stillits i morgensol.

DSC 4054 2
En lille Hugorm holdt til på gårdspladsen, så svigter guiden på søndag til hugorme turen, kan jeg bare bede folk sætte sig ved bænke og borde i gården og holde øjnene åbne..