Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (215)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Besøg fra Belgien

søndag 14. april 2019
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Lignede meget de foregående dage. Lige under frysepunktet før solopgang og midt på eftermiddagen op til 8°C. Masser af sol først på dagen, senere mere udbredt skydække. Svag vind fra øst i den tidligste morgen, men allerede en time efter solopgang tog vinden til og holdt sig det meste af dagen omkring 6m/s fra øst. God sigt og tørt.

Igen begrænsede morgenkulden min brug af net til Stationshaven - og igen virkede det til, at kulden holder fuglene væk fra Blåvand. Henrik Bøhmer kom tidligt ud og tog plads på Sydhukket, men kunne ikke finde flere fugle derfra, end David har set de seneste dage. Henrik gik derfor ret hurtigt på kratlusk inden han tog hjem igen ved middagstid. James var også ude på sin morgenrunde i mosen og omegn, men kom slukøret tilbage til fuglestationen med beretning om, at hans største oplevelse på morgenturen var en flok på 12 Ringduer, der kom på trækforsøg ud over fyret, hvor de virkede noget modløse ved synet af havet og returnerede ind over land igen.
Det siger lidt om nivaeuet for disse dages fugleobs herude!

Jeg holdt ud med net åbne i 7 timer inden jeg tabte kampen og modet om et ryk af nye fugle.
Det blev til 7 mærkede og 6 kontroller. Blandt kontrollerne var en af morgenens første fugle dagens scoop - en Jernspurv viste sig at bære en belgisk ring. Min første aflæsning af udenlandsk mærket fugl dette forår.

Dagens ringmærkningstal med genfangster i ():
Jernspurv 0 (4), Solsort 2 (2), Sangdrossel 1, Gransanger 2, Lille Gråsisken 1

James brugte eftermiddagen på en tur rundt ved Nyeng og Skallingen, mens jeg fik støvsuget hytten og undervejs fik holdt lidt øje med "En forårsdag i helvede" på tv´et.
En belgier vandt det cykelløb - meget passende efter dagens besøg af den belgiske Jernspurv i vores have!

Jernspurv 15899371 1000BRUSSELS resized
Dagens "Belgier"