Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2022 (215)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Skiftedag for turister i Blåvand, men ingen udskiftning blandt fuglene

lørdag 13. april 2019
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: En klar kold nat gav en morgen med rim og -2°C. Dagen gav masser af sol gennem lidt vekslende skydække, men da vinden fra nordøst tog til i styrke i løbet af dagen, kom der aldrig varme i luften. Termometeret viste 6°C midt på dagen og vindstyrken blev om eftermiddagen 7m/s med vindstød på 10m/s. Fremragende sigt og ingen nedbør.

Med samme vejrtype som de seneste dage havde jeg igen kun net åbne i stationshaven, så jeg kunne nå rundt og tage fugle ud inden de risikerede at blive kolde.
Ikke at jeg blev overanstrengt ved at gå rundt ved nettene, for det blev kun til 6 mærkninger og 4 kontroller i løbet af de 6 timer nettene var åbne.
Den mest interessante fangst i dag var på ny en af kontrollerne.
Denne gang en hun Tornirisk, der er ringmærket som adult fugl herude i juli 2017.
Altså endnu et eksempel på, at de samme individer kan vende tilbage år efter år. 

I morgenkulden var jeg ene mand ude, da både James og David syntes varmen under dynerne var svært at slippe, når alternativet var en kold klit med nada fugle.
Den vejrperiode vi er igang med har virkelig sat stop for trækgæster på Hukket.
De unge herre kom dog begge ud en time efter solopgang, hvor David dækkede sydhukket og James gik en tur rundt om mosen.
Der var ikke meget at skrive hjem om - den Store Tornskade holdt stadig til i Mosen og 2 Stor Flagspætte kom forbi, men skønt vi holdt øje med himlen dagen igennem kom der intet nyt flyvende.
David tog hjem for at passe sit arbejde, mens Bent kom ud midt på dagen, men heller ikke han kunne støve noget op i dag.

Dagens ringmærkning med genfangster i ():
Jernspurv 2, Gærdesmutte 0 (1), Solsort 1, Munk 1, Gransanger 2, Fuglekonge 0 (2), Tornirisk 0 (1) 

DSC 6498 2

Uden fugle til at holde os beskæftiget, så lægger man mere mærke til, hvor mange lovovertrædelser, der dagligt finder sted herude.
Dansk lov er klar og tydelig - og skiltning om dette er der omkring p-pladsen og ved stierne til stranden:
Fra 1. april til 30. september skal hunde være i snor!
Der er en bødetaks på 2000kr for at overtræde dette, så en betjent på stranden kunne hurtigt få dækket sin dagsløn ved et besøg på en time eller to.
Der er mange tilbud om arealer som Hundeskove, hvor man kan lade sin hund løbe frit, så husk det nu for både dyrelivet og andre menneskers skyld -
Hold din hund i snor, når du har den med på tur, medmindre det er i et område specielt udpeget til hundeluftning uden snor.