Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Kølig april dag med en del folk omkring fuglestationen

onsdag 10. april 2019
af Morten Jenrich Hansen

Vejr: Total klar og kold morgen med rimfrost. Indtil midt på dagen skinnede solen, men ikke meget varme i den, da nordøstenvinden på op til 6m/s holdt lufttemperaturen nede på 6°C.
Vinden holdt sig i samme retning hele dagen, men solen forsvandt efterhånden som eftermiddagen skred frem, så dagen endte med 8/8 skydække.
Fremragende sigt hele dagen.

Jeg stod op kl 03:30 og fandt vintertøjet frem til at kunne gå ud og nyde en forrygende flot stjernehimmel i den kolde klare luft. Efter at være inde og få varmen og en kop morgenkaffe stod den på åbning net lidt i 6.
Da der er Fuglekonger i haverne turde jeg kun åbne net i Stationshaven. De små letvægtere kræver hurtig håndtering i den kølige morgenluft og jeg ville være sikker på, at kunne tømme nettne, så snart en Fuglekonge fløj i. Det ville ikke være muligt, hvis jeg skulle rende mellem Stations- og Fyrhaven.
Ud over færre net at arbejde med, var der klart færre fugle i området i dag, så dagens ringmærkningstotal endte beskedent på 15 mærkede og 6 genfangster.
Blandt de sidste var en han Tornirisk, der blev ringmærket herude sidste forår d. 9. maj 2018.

James gik ud til Hukket da solen stod op, men englændere er ikke vandt til Skandinavisk kulde, så han gav hurtigt op pga frosne fingre og få fugle at se på langs stranden.
Han var derfor tilbage på stationen for at få varmen med en kop the, da Bent ankom og ville prøve en tur på Hukket.
Bent havde heller ikke mange fugle over havet, men fik kaldt både James og jeg ud til et par Husrødstjerter, der fouragerede i den ryddede klitrække bag p-pladsen.
En Stenpikker søgte også føde i det område, mens en Ringdrossel var meget samarbejdsvillig på det ryddede areal mellem Fuglestationen og p-pladsen og gav mig nogle fine fotomuligheder.

Gamle kendinge fra det Vestjyske - Novrup, Hjort, Ballegaard - kiggede lige ind og hilste på inden Bent tog hjem ved middagstid.  Han blev afløst af David, der er tilbage på stationen resten af ugen.
Det gav dog ikke flere fugle til notesbogen, men antal af folk på stationen blev yderligere boosted sidst på dagen, da der blev holdt møde i Blåvandsgruppen, så Bent, John, Henrik og Svend Åge var her nogle timer.
John havde et par nye Vadehavsfugle plakater med og et par brugbare sommerfuglenet.
James så faktisk en af Perlemorsommerfugl-typerne i klitten i dag, hvilket er meget tidligt.
Endnu er det mest arter som Dagpåfugleøje, Citronsomemrfugl og Nældens Takvinge vi er stødt på og med de næste døgns kulde forventer jeg ikke flere nye arter i denne uge.

Dagens ringmærkningstal med genfangster i ():
Gærdesmutte 1 (1), Jernspurv 8 (1), Rødhals 1, Gransanger 1, Fuglekonge 0 (3), Skovspurv 1, Grønirisk 1, Lille Gråsisken 2, Tornirisk 0 (1)

DSC 6490 3

Mens solen endnu var fremme lykkedes det mig at nyde denne Ringdrossel, der lod sig se mange gange på det åbne areal lige uden for fuglestationens net. Ind i haven og nettene ville den ikke, så jeg måtte derfor frem med telelinsen istedet for at kunne vise et nærbillede af fuglen i hånden.

 DSCN0206 2

Vores gæst James Dee fik samtidigt nogle fine fotos af hannen af Husrødstjert - altid en fornøjelse af se herude.