Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (119)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

En slovak stempler ind

tirsdag 28. november 2017
Endnu en stranddag sammen med mågerne
af HKn

Vejr: Dagen startede noget skyet, men som formiddagen gik kom solen frem og det gik hen og blev en ganske smuk dag.... og det holdte endda tørvejr 5-6/8 !!!. Vinden var kølig da den kom fra N (356) 9 m/s..., fra middag af aftog den og endte til aften i NØ 1 m/s... I de lyse timer lå temperaturen kun på 5 til 7 grader....

Jeg var heldigvis ikke mere "traumatiseret" efter i går, end jeg hellere end gerne atter ville på stranden.....Så jeg iførte mig alt vintertøjet, da jeg havde planer om at blive et godt stykke tid ude på Hukket... Inden jeg nåede at komme i gang med fuglene fik jeg hilset på Jonas og Jimmy inde fra NKV, de var ude og lave lidt videofilm...

Jeg sad lige ganske kort oppe i klitten og fik med det samme øje på en adult nordtrækkende Vandrefalk, som kom med et ganske stort bytte i fangerne.... faktisk lignede det en Vandrikse... man kunne rigtig se falken måtte slide i det... næbbet var åbnet, så lungerne har været på overarbejde... Ret hurtigt røg jeg ned på selve stranden da der var gang i mågerne... En ganske stor del stod på Nordhukket, hvor de kunne fou. i fred, da der var lukket pga. skydning.... Og det var godt nok træels, da jeg spottede en Kaspisk Måge med en hvid plastik ring... Jeg fik den aflæst, men følte mig ikke 100 % sikker og pludselig lettede fuglen og forsvandt.... dælme godt der ikke var nogen i nærheden, der blev bandet og svolvet.... Men jeg nægtede at give op og efter 3.5 time fandt jeg den atter mellem et par tusinde måger på Sydhukket og denne gang blev den sikkert aflæst samt fotograferet....sikke en fed kamp.. Allerede hjemme kunne jeg få de første info omkring den... fuglen var mærket i Slovakiet.... og den 24. november var den blevet aflæst i Holland på Vadehavsøen Terschellingen... nu ser jeg frem til de nøjagtige data fra Slovakiet.

Kaspisk Mage med hvid plastikring og sort skrift 317S. Blavand 28.11 2017 1. Henrik Knudsen

Kaspisk Måge 317:S fra Slovakiet.... velkommen til Blåvand. Foto: Henrik Knudsen.

Som et lille grin til dem der sidder tørt og godt indenfor, kan jeg lige tilføje, at det kostede en våd "Hanstholmhabit" at få mågen dokumenteret med foto og det endda selv om det ikke regnede, da jeg måtte gå halvt ud i havet for at få et billede af fuglen.... hvad gør man ikke for et foto ... jeg kæmper forsat med at få varmen hertil aften..

Vi ses i morgen

HKn