Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (48)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Nydelige Havlitter ved strandkanten

onsdag 28. februar 2024
af Morten Jenrich Hansen

Trods lunere vejr med 5 graders varme fra morgenstunden og 7 grader midt på dagen, så kom der ikke rigtig gang i noget træk af fugle herude.
Ringmærkningen holdt sig til de helt små tal med en enkelt Solsort og en Jernspurv, som de eneste fugle, der fik ring på, mens dagens genfangst blev en Skovspurv mærket i juli sidste år.

Jeg fik altså tid til en tur til strandkanten på Sydhukket, hvor en lille flok på 8 Havlit havde slået sig ned relativt tæt på stranden.
Dagens fotos er derfor en afveksling fra fugle i hånden og bliver et par stykker af de flotte havdykænder.
DSC_4082.JPG
DSC_4096.JPG

Bent kom herud og brugte formiddagen, hvor han gik en runde på stranden og langs kanten af Mosen, uden at få noget banebrydende med i notesbogen.
Det gav ham tid til, at hjælpe mig med at udskifte net V6 i Stationshaven.
Der var sat et 10m net op på den position og det er nu skiftet til et 12m net, så der er overensstemmelse med den normale standardlængde for det net.

Efter Bent var taget hjem ved frokosttid gik jeg op til Fyrhavens ringmærkningslaboratorie og fik samlet alle fugleposer sammen og rengjort, så de bliver friske og klar til den officielle start 01. marts.
Det var lidt besværligt at komme rundt oppe ved Fyrhaven, da den gamle Fyrmesterbolig er under udvendig renovering.
Der er murersvende og stilladser omkring bygningen og mod ringmærkningslaboratoriet og ind i Fyrhaven er der sat hegn op, så håndværkerne har fred til arbejdet og magasinplads til deres materiale.
Jeg fik hilst på turistguiden Stephanie ved indgangen til Fyret
Hun kunne fortælle, at det er lovet, at håndværkerne har afsluttet deres arbejde og pakket alt væk igen senest d. 08. marts, så vi får snart igen den normale adgangsvej til Fyrhaven.

I morgen er der lovet blæst fra syd og en del nedbør, så jeg forventer ikke at kunne åbne nogle net, men vil prøve, at sidde med teleskopet i klitten og se, om sydlig blæst kan bringe nogle fugle forbi ude over havet.

Folk på stationen: Bent og Morten