Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Sommertid gav årets første Almindelig Kjove

søndag 26. marts 2023
af Morten Jenrich Hansen

Når vi nu er indrettet som ringmærkere til at følge soltid og åbne net en halv time før solopgang, så er sommertid en mærkelig størrelse at forholde sig til.
Merit og jeg stod derfor op på samme tid og var klar til at gå ud og åbne net, men opdagde udenfor, at det da godt nok var lidt mørkere end normalt, da vi skulle til at gå mod haven og nettene.
Så gik det op for os, at vi pludselig havde en time til at nyde kaffen og det store morgenbord, før vi behøvede at åbne net..

Michael nåede at komme ned til morgenmaden inden timen var gået. Kold blæst fra nordnordvest gav ikke mange net, der kunne åbnes og ganske få småfugle i haverne, så Michael tog et par timers obs fra Nordhukket, mens Merit og jeg havde tid til at havobse fra pladsen ved ringlab i Fyrhaven mellem netrunderne.
Vi holdt de få net åbne i standardtiden på 5 timer, men fik kun mærket 4 fugle og havde en kontrol af en han Bogfinke, der er mærket her 10. marts 2022.

Ude over havet var der lidt Suler på vingerne, men dagens fugl blev en sydtrækkende Almindelig Kjove, der kom helt inde over stranden i god højde.
Årets første her fra Hukket og den har nok fået kolde fødder i nordenvinden og tænkt, at den hellere må drøne lidt længere mod syd igen og finde nogle terne under lidt varmere forhold ved fx Hollands kyst.

Da vi havde lukket net inden middag tog vi fælles frokost, fik gjort stationen rent efter weekends samling af folk og hyggesnakket inden Michael og Merit først på eftermiddagen startede deres hjemtur.
Jeg var godt brugt efter den fine weekend i godt selskab med det vellykkede Ørneklub arrangement, så jeg tog en eftermiddagslur trods klar blå himmel og sol.
Fugle var der ikke meget af i den kolde vind, så tænker ikke, at jeg er gået glip af noget alvorligt, mens jeg opholdt mig under dynen.

Her til aften ankommer Bianca og hun vil skulle starte med at deltage i ringmærkningen under svære vejrbetingelser, da udsigten for ugen ikke ser alt for god ud, men har både blæst, nedbør og kølig nordlig vind.

IMG_20230325_145307.jpg
Fra lørdagens afslutning af Ørneklubbens besøg står initiativtager til det vellykkede arrangement Adam ved siden af Skarven og siger farvel til de sidste gæster.
Derefter var der positiv evaluering ved bordet for de deltagende frivillige hjælpere med bred enighed om, at det var gået rigtig godt og fint kan gentages en anden gang.
Med til den historie er dog også, at vi var heldige med vejret lørdag, så der var fugle at vise i haverne.
Havde arrangementet været programsat til i dag, havde børnene ikke fået set en eneste fugl i hånden, da søndagens 5 fangster alle var før kl 10.
Foto: Michael Bjerregaard


Dagens ringmærkning:
                                         Mærket        Kontrol
Jernspurv                               2                 0
Solsort                                   1                 0
Rødhals                                 1                 0
Bogfinke                                 0                 1


Folk på stationen: Merit, Michael og Morten