Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Foråret titter så stille igen

torsdag 23. marts 2023
Splitterne, bjerglærke og endeligt solskin
af Merit Lenk

Efter lidt trist vejr i går var vi med nattens regn og vejrudsigten bekymrede for, hvor længe vi kunne få ringmærket her til morges. Både vind og regn truede forude, men heldigvis var vinden fra sydvest, så overraskende mange af nettene stod nok i læ til, at de kunne åbnes. Vi nåede dog kun en enkelt runde, inden vi klappede net i, da radaren så lovede nogle voldsomme byger. I den runde fik vi fanget hele 16 fugle, heriblandt en Rødtoppet Fuglekonge (Firecrest, Regulus ignicapilla), som vi alle blev meget glade for!

20230323 01
Morgenens Rødtoppede Fuglekonge. Foto: Taïma

Efter halvanden times regnpause, hvor vi fik tanket op til at fortsætte længe med ringmærkningen, kunne vi åbne net igen  det blev dog ikke til så meget mere i sidste ende, på trods af, at Morten først lukkede de sidste net omkring klokken 17. I alt blev det til 20(+9) fugle fordelt på 9 arter:

20230323

Det var dog ikke så slemt endda, for imens nettene blev lidt tomme, skete det fantastiske, at solen endeligt brød frem. Vi har siden sen formiddag altså haft fuldkommen blå himmel, og det var endda varmt nok til, at Taïma og jeg kunne få nydt vores frokost udenfor på bænken, uden at skulle have jakke på.

I mellemtiden var Bent kommet på besøg og kunne med stor glæde i stemmen melde årets første Splitterne (Sandwich Tern, Thalasseus sandvicensis) ved at forkynde, at nu ”er det forår!”. Derudover så han en masse trækkende svømmeænder, især Krikænder (Teal, Anas crecca) og Pibeænder (Wigeon, Mareca penelope). Tallene vil kunne ses her på DOFbasen blandt dagens obervationer på Hukket.

Bent kunne også berette om et par Sortstrubede Bynkefugle (Stonechat, Saxicola rubicola) i mosen. Sidstnævnte fik Taïma og jeg også set på vores lange gåtur gennem mose og langs strand, hvor vi måske burde have haft lidt solcreme på faktisk… Vi fik blandt andet også set en Misteldrossel (Mistle Thrush, Turdus viscivorus), omkring 50 krondyr og en Bjerglærke (Horned Lark, Eremophila alpestris), en ny art for Taïma!

 20230323 03
Bjerglærke på stranden. Foto: Merit

Vi fik på stationen også besøg af Per Olsen, og det blev til lidt hyggesnak i det gode eftermiddagsvejr.

I aften er der måske mulighed for nordlys, og vi håber meget på, at skydækket tillader os et kig på stjernehimlen. Indtil da vil vi nyde aftensolen oven på en god dag og spise de lækre crêpes, som dufter henne fra køkkenet. I morgen lover DMI endnu en gang regn og blæst, men om aftenen kommer Adam, Amanda og Momme forbi (så de er klar til lørdagens arrangement) og det glæder vi os naturligvis til!

 

Folk på stationen: Morten, Taïma, Merit, Bent, Per Olsen