Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (107)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Bryn på stribe

torsdag 29. september 2022
af Lise

Velkommen til bloggen på dagen før dagen før dagen.
Vi har 2 dage til den sagnomspundne oktober måned begynder. Det betyder både at vi skal have presset de sidste seje fugle ud af september og at vi skal være toptunede til 200+ dage i nettene og de store finkedage på obsen, ooooog ”de fucking mange sjældne fugle” - Sebastian.

Vi er 30 fugle fra at nå 900 fugle i september, så i morgen skal bare være halvt så god som i dag. Vores september(ligesom august) er af høj standard, og antallet af ringmærkede septemberfugle er det højeste siden 2014 <333

Adam og jeg åbnede nettene her til morgen, og vi kunne alle 3 høre at der var fugle i luften - Jonas som ellers kunne sove længe kunne selvfølgelig ikke dy sig for lige at stikke snuden udenfor inden 1. runde.
Det blev til en kæmpe del sangdrosler på første runde, og vi fik alle øvet/genopfrisket håndtering af de lidt større fugle. Derudover var runden karakteriseret af rødhalse, lidt munke, gransangere og en fin kvækerfinke.
Drengene gav den gas med mærkning og nedskrivning af første rundes fugle, alt imens jeg drog ud på anden netrunde. Dette skulle vise sig at kaste gaver af sig, på trods af en mindre rundetotal. I F7(et af de bagerste net i fyrhaven, og BESTEMT det mest omtalte net) lå der en hvidbrynet løvsanger og ventede på mig. Jeg studsede over fuglen og bestemte den sikkert, hvilket var til stor glæde, da den sidste fugl i nettet blev smidt af undertegnede… At have 2 bryn i nettene inden den hedder d 1 oktober, tyder på at vi får pænt med de små sibiriske fugle dette efterår <33 - Hele sidste efterår havde de kun et bryn i nettet..
Se den søde fætter her:

DSC06644 DN

Det stilnede lidt af med fugle op af formiddagen, men der blev stadig mærket 66 fugle totalt. Altså en godkendt septemberdag. Se dagens mærkninger her:
29 09

Ude på obsen havde Sebastian lidt at se til i starten. Han drog også derud med skarphed og gode ører, hvilket gjorde at han udover at notere sig et pænt træk(over 100 rødstrubede lommer, 1 hvepsevåge, 1 dværgfalk, 1 vandrefalk), kunne melde om et muligt bryn flyvende syd mod fyrhaven i løbet af vores første netrunde. Altså var brynets ankomst meldt allerede inden den blev fundet i maskerne, hvor den for en gangs skyld indfriede vores store forventninger til F7.

Se dagens observationer her

Til eftermiddag var der plads til lidt forskellige aktiviteter. Adam og jeg lavede lidt computer ting og sager, hvor Sebastian og Jonas støvsugede den yderste klitrække og mosen for lækre fugle. Det blev til det fineste bryn der nærmest poserede for Sebastians kamera i mosen, og ellers pænt med fuglekonger, rødstjerter, lidt gråsiskener osv. Deres luskelyst var dog ikke stillet efter den tur, og gutterne tog direkte videre til tipmosen i håbet om noget lige så fedt eller vildere end bryn. Det eneste de valgte at trække frem fra den tur var dog en ung vandrefalk som de så ret godt.
Se den hvidbrynede løvsanger posere i felten:

5798C54E-10C3-43DC-BB21-23E89CCE2D40_1_105_c.jpeg

Aftensmaden i dag har stået på intet mindre end den nyopfundne ret, brændende blåvand. Nogen ville mene den kunne minde lidt om brændende kærlighed, men der er stor forskel. Det var så stor en vinderret, at Jonas bygger sig selv et bjerg der kunne få nogen til at bakke baglæns. Det var dog overhovedet ikke tilfældet, og da han havde spist sig gennem første portion med stabilt tempo røg der en skefuld mere på tallerkenen. Imponerende! I skulle selvfølgelig ikke snydes for synet af en mand på en bjergbestiger mission:

jonas madbjerg 29 09

I morgen kommer der blåstjert. Sådan er det.
Hej heej :D

Folk på stationen: Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen, Jonas Pedersen, Adam Søderdahl