Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Bryn og ballade

lørdag 24. september 2022
Og mega godt humør x13
af Lise Hykkelbjerg og Merit Lenk

I dag er blevet tildelt niveauet ”fremragende” af vores kære ringmærker Jonas, så det er jo fremagende! Morgenen startede med, at vi åbnede net på rekordtid, da vi jo har ringmærkningskursus i weekenden, så der var mange hænder til at hjælpe! Det tog ikke engang 10 minutter, og så sad vi allerede og havde drukket den første kop kaffe igen.

Den første runde tydede godt, og det blev kun bedre. I alt havde vi nemlig 79 ringmærkninger, og det var mange, lige den rigtige mængde til de mange folk. Rigtig mange af dem var Grønsiskener (Siskin, Spinus spinus), en mega lækker art at have i hånden. Dagens highlight var dog uden tvivl den phyl, som blev produceret i F8 (tak for udgangseffekt Sebastian!), og som straks blev genkendt som værende særlig. Lise var heldige vinder, men Jonas så nu også salig ud, se selv:

Jonas og bryn blog 24 09

Og herunder ses en koncentreret bryn-ringmærker:

lisebrynet blog 24 09

Og her ses så det mærkede bryn gennem Adams linse, på vej ud i verden igen <33:
DSC06349

Det gik så godt, at vi havde net åbne til ud på eftermiddagen, og vi nåede også at fange nu efterhånden fåtallige fugle som Gærdesanger (Lesser Whitethroat, Sylvia curruca), rigtig fint. Hele ringmærkning blev ledsaget af ivrigt deltagende kursister, som ind imellem også fik sig lidt teori inden borde.

Dagens ringmærkning:

24-09.png 

Obsen i morges opsummeres som følger af David: ”700 Hættemåger, 1 Vandrefalk, 1 Dværgfalk, 1 Bjergvip. Det var det. Vi havde også 9 Hedelærker, og et var da okay.” På trods af en sådan halv-sløv morgenobs som denne valgte han alligevel at blive på posten, i stedet for at tage ind og se vores Bryn i fyrhaven. Det er dedikeret. Obs’er by heart. De obsede fugle ses på DOFbasen, altså her.

Udover teori var der desuden lidt praktisk intro på kurset, især til forskellige former for fangstmetoder ud over spejlnet og helgolandsrusen. Hans Rytter havde altså taget mange af sine fine fæller med til demonstration, og det hyggede vi lidt med.

Lige bagefter opdagede Simon desuden en lidt halv-sen Grå Fluesnapper (Spottet Flycatcher, Muscicapa striata), hvorefter en Rød Glente (Red Kite, Milvus milvus) også lige fløj over vores hoveder. Så alt i alt bare rigtig fine fugle i dag.

Der var lige tid til en kort tur i naturen, hvor vi fik set fugle og planter, inden vi kom ind til et overdådigt aftenmåltid, som indeholdt lækker aftensmad, og fuldt bord til dessert (rød grød, ananas, småkager, is - you name it, det var der). Så nu er vi mætte, glade og så klar på endnu en skøn dag, hvor vi helt bestemt fanger en Lille Gulbug (Booted Warbler, Iduna caligata) - ingen måske’er her, bortset fra hos David, som ikke er overbevist i nordenvind, kun måske...

Lise og Merit siger tak for jordbærgrød og godnat

 

Folk: David Manstrup, Lise Hykkelbjerg, Jonas Pedersen, Henning Ettrup, Hans Rytter, Freya Mørup-Petersen, Simon Langvad Græsbøll Iversen, Merit Lenk, Adam Søderdahl, Dina Mustafa, Andreas Kristian Pedersen, Louise Johannesen, Jesper Johannes Madsen