Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (107)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

De stabile dage fortsætter bare!

onsdag 21. september 2022
Mellemkjove, rødtoppede fuglekonger, skovsanger, sivsanger. Amen det bliver ved med gode arter her for tiden!
af Jonas Pedersen

Velkommen tilbage alle mine kære venner!

Nu skal i simpelthen finde jer godt til rette! Det betyder som sædvanlig, stol, sofa, bænk, græsplæne, lokum osv.

Og det er jo vigtigt at forblive hydreret, og derfor vil jeg anbefale en tuborg classic på flaske, den er dejligt læskende! Til jer der ikke drikker er en lille pepsi max nok min anbefaling, den er dejligt kraftfuld i smagen og den passer perfekt til mange situationer. Sådan en pepsi max til en lækker omgang flæskesteg lavet af mor. Nøj det er dejligt. Men det kan også være sådan en man lige åbner efter en lang dag i felten, eller efter en løbetur. Simpelthen bare en yderst passende drik!

Nå undskyld, nu ramte jeg et sidespor. Men det er jo fuglene vi alle er kommet for. Så fugle skal vi have!

Dagen startede stærkt ud med netåbning og obs. Sebastian og Lise ramte obs, og fik også selskab af Henrik Læssøe der lige rammer en overnatning på stationen og en blåstjert imorgen;)

Adam og jeg tog os af ringmærkning der igen idag var helt stabil. Det blev til omkring 50 fugle inkl godterier som havesanger og sivsanger. På sidste runde fik vi selskab af Sebastian, Lise og Henrik og mindsandten om Sebastian ikke lige får plukket en fin rødtop ud af N1. Den var dejlig pæn.
Ringmærkning:
20-09.png

DSC06240

Obsen var også helt god idag, der rastede en rødtoppet nedenfor hattebunkeren og der kom sgu også en nordtrækkende mellemkjove. Dagens fugl!
774A8146.jpeg
Dagens obs

Vi nød en lækker frokost sammen og tog derefter på diverse lusk. Henrik ramte Skallingen, Skallinglab og tipmosen. Det blev til endnu en rødtoppet fuglekonge og en enkeltbekkasin.

Jeg nuppede en tur rundt på hukket og fandt en halv-sen skovsanger ved Vesterled. Der var også bare godt med gransangere og sortmejser rundt omkring. En dejlig dejlig dag!
_MG_7790.jpeg
Men helt slut var det ikke, for vi tog efterfølgende på grønningen hvor vi havde 2 bynkefugle, misteldrossel og ellers mere af det sædvanlige. Nu rammer vi en omgang aftensmad og data. Derefter står den nok på endnu et afsnit klovn, eller nogle gode samtaler.

Derudover glæder vi os til imorgen. Vindretningen ser for vild ud. Det kunne godt gå hen og blive rigtigt godt til småfugle! Nettene skal producere, blåstjert, lille gulbug, høgesanger og 200 fugle, why not?

Som minimum skal Blåvand da have dets første hvidbrynede løvsanger!
Det bliver godt, læs med imorgen!
-JP

Folk: Henrik Læssøe, Adam Søderdahl, Lise Hykkelbjerg, Sebastian Thorup Hansen og Jonas Pedersen