Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (48)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Blåvand bliver simpelthen bare ved mand!!!!!!

tirsdag 6. september 2022
STEPPEHØG, og besøg fra en ægyptisk gymnasieklasse.
af Jonas Pedersen

Hej allesammen.

Ja

Nu er vi ved at være ved vejs ende.... Betydende at jeg ikke skal skrive blog hver dag mere, for Sebastian og Lise er helt officielt "hjemme" igen, det er jeg glad for. De har sgu været savnet.

Derfor skal vi da slutte af med en klassisk JP intro, syntes i ikke?

SÅ DERFOR, vil jeg, kære bloglæsere, tilbyde jer at finde et godt sted at placere jeres korpus. Finde frem en lækker tørstslukkende drik. Læse på jeres yndlings"device" denne dags blog. Det bliver godt mine venner. Det bliver rigtigt godt.

Idag har nemlig været en begivenhedsrig dag. Der er simpelthen noget at snakke om, og det er dejligt. Vi er jo inde i en god stime lige for tiden, vi har cirka en god art per dag. Og det er bare megafedt.

Igen idag vil jeg starte med ringmærkningen, for den gik stille til igen faktisk var det så kedeligt at jeg begyndte at fixe net idag. Så har der altså ikke været meget....
jeg fangede dog tre grønsiskener, og de er jo, som før sagt, super super dejlige. Dem vil vi gerne have flere af! Udover det, de sædvanlige munke og havesangere. De brogede fluesnappere ser ud til at være lidt færdige nu. For jeg havde kun en idag, og det var en genfangst...

Tilgengæld! Havde vi nogle spændende gæster på besøg. Bent havde nemlig en tur med en ægyptisk gymnasieklasse. De startede lige ud i haven hvor Bent og jeg forklarede lidt om ringmærkning og de fik at se en havesanger blive mærket. Det er super fedt at få formidlet noget ringmærkning videre, det er altid en fornøjelse, særligt når det er til min egen generation. Elsker når man kan få folks øjne lidt mere op for den fantastiske natur(fugle:)) som vi har rundt om os.
Derefter tog Bent dem med rundt på stranden så de kunne se hvad sådan en strand nu havde at tilbyde.
Han hjalp bagefter med at lukke net, og det var nu meget dejligt!
Ringmærkning:
06-09.png
Så kan vi komme videre til obsen. David bemandede denne og producerede sgu en steppehøg. Fandme stærkt mand!
Den blev hurtigt fotodokumenteret og meldt på zello. Jeg gik desværre og fixede net så jeg hørte ikke meldingen i første omgang.
Obsen kunne også byde på nogle ænder, svaler, 9 almindelige kjover og 3 havørne hvilket jo er super herude på hukket!
David måtte desvære forlade os her til formiddag, det har som altid været en fornøjelse at have ham på bseøg. Og mega lækkert at du dækkede morgenobsen DMa, tak for det!!!
Da Bent havde klassen med på stranden så han en kærhøg der lå og hyggede sig, og det motiverede mig til at tage videre efter ringmærkning og tælle svaler, da der lod til at komme nogle stykker forbi + jeg kunne håbe på at steppehøgen fortsat lå derude.

Jeg travede til hattebunkeren og satte op. Der gik måske en halv time før jeg pludselig så en kærhøg i håndkikkerten og kunne godt se det var en sjov sag. Da jeg fik skopet på kunne jeg godt se at det var steppehøg(en?) der lå lavt i klitterne ved mosen og jeg ræsede derefter op på fyrbakken for at forsøge at se den bedre, men det blev desværre ikke.
Jeg stod i cirka 2 timer og kiggede rovfugle men der kom ikke så meget. Dog lykkedes det mig at se de tre havørne og en rørhøg så det var helt fint.
30512836_20220906114729_684209873.jpg
Billede af den skarpe David

Da jeg kom hjem var jeg godt brugt så den stod på en stabil omgang afslapning.
Når jeg endelig kom ud af sengen vidste jeg godt hvad den stod på. Der har jo været mange gæster her i den sidste tid. Men nu var jeg pludselig helt alene, dog skulle Sebastian og Lise komme hjem senere. Så jeg måtte simpelthen bare igang med at gøre rent.

Hold nu op det var lækkert. Jeg nød det sgu helt! Køkkenet fik en meget kærlig hånd, både køleskabe, bestikskabe, og andre skabe. Der blev sorteret og placeret og jeg ved ikke hvad. Det var lækkert. Så vaskede jeg håndklæder, lage sengetøj på plads, gjorde toiletterne rene og støvsugede hele stationen så der var supper lækkert til når Sebbe og Lise kom. Der var så rent at jeg tror min kære mor ville være stolt af min rengøring. Så har man altså gjort det godt!

Til slut nuppede jeg et bad og det passede med de to andres ankomst. De smækkede nogle fiskefiletter på panden og vi sad og sludrede lidt indtil at jeg måtte igang med data og blog.

Og nu sidder jeg simpelthen her og glæder mig til at gå i seng. Derfor vil jeg altså forlade jer. Det har været en fornøjelse med daglig kontakt til jer alle! Vi ses jo heldigvis snart igen.

-JP

Og når ja, før jeg glemmer det. Hvordan gik det med gætteriet igår? Endte i med at få bland-selvslik?
Jeg kan afsløre at jeg helt sikkert gættede forkert, og alligevel ikke fik min trøste slik. Det må jeg få købt en anden gang.
Godnat folkens!

Folk: Bent Jakobsen, David Manstrup, Jonas Pederesen(Der nu ikke længer tror på høgs før vinden vender. Tilgengæld kunne der komme eleonorafalk snart)