Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (92)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Køkkenet er stort set færdigt!

mandag 31. januar 2022
Ellers en kold og stille dag
af Merit Lenk

Jeg havde jo høje forventninger til i dag, hvad fuglene angik, men blev dog lidt skuffet over resultatet. I de tre timer, som Bent og jeg havde nettene åbne i, nåede vi blot at få en enkelt genfangst af en Sortmejse (Coal Tit, Periparus ater), som vi allerede har fanget flere gange i år. Det var dog alligevel skønt overhovedet at have haft muligheden for at åbne net, og så endda hele stationshaven, da der stort set var vindstille i formiddags. 

Man kunne også mærke kontrasten tydeligt, når man gik udenfor, da der i modsætning til størstedelen af sidste uge pludseligt var helt stille udenfor. Der var hverken brusen fra havet eller susen fra vinden. Det var på en mærkelig måde beroligende, sådan en stilhed efter en veloverstået storm. 

I løbet af dagen kiggede både elektrikeren, Svend Aage, Jørgen, Grete og Bent forbi, og det blev, som altid, til både hyggelig kaffe og kage, men også lidt aktion i huset. Elektrikeren har fået installeret både emhætte, opvaskemaskine, komfur og den nye vaskemaskine/tørretumbler, og Svend Aage og Bent har fået ryddet mange af tingene, der førhen har stået i papkasser i vindfanget, ind i de nye skabe i køkkenet. Derudover har jeg fået sorteret igennem i de resterende kasser, så vi kun sætter de fødevarer tilbage, som folk også fremover kan have gavn af :) Så nu mangler køkkenet virkerligt kun de allersidste detaljer, som nok falder på plads i løbet af de næste få uger! Det er blevet rigtig godt indtil videre, må jeg sige. 

Og så fik jeg indviet køkkenet i aftes! Jeg har i løbet af sidste uge overvejet lidt, hvad der er mest passende at lave som den første ret i det nye køkken, og besluttede mig for at lave en stationsklassiker. Jeg kunne dog ikke rigtig komme i tanke om så mange muligheder, som gav mening for en enkelt person, endda nu hvor jeg jo snart tager afsted igen.
Så derfor besluttede jeg mig for at ære den indsats, som Sebastian og Jonas ydede sidste år, ved at lave en omgang nuggasta - fuldkommen efter deres opskrift, som jeg fik skrevet ned ordret efter Jonas i efteråret. Det smagte lige så forvirrende, som sidst! :D Og selvom det måske ikke var et kulinarisk mesterværk, som køkkenet blev indviet med, så synes jeg alligevel at det var rigtig passende :) 

I morgen er min sidste fulde dag på stationen for denne gang, og det ser ud til at skulle regne og blæse lidt igen, så det bliver nok "blot" til et mågetjek på stranden, og så indtastning af lidt mere data fra 2000 :)

Vi ses i morgen!

 

Folk på stationen: Bent, Jørgen og Grete, Svend Aage, Merit