Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (109)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Så kom stormen!

lørdag 29. januar 2022
Og med den rigtig mange Rider
af Merit Lenk

Vinden har tiltaget meget i løbet af dagen, så mens jeg i formiddags kunne finde et relativt vindstille hjørne, tror jeg næsten ikke, at jeg ville kunne komme ud til hukket nu. Med andre ord: det blæser! Middelvinden er omkring 22 m/s lige nu med vindstød op til næsten 30 m/s, og selvfølgeligt er det fra nordvest igen. 

Det var dog ikke tilfældet i formiddags, hvor jeg blev glædeligt overrasket over at se, at vinden kom mere fra V! Og grundet, at jeg kunne finde et relativt vindstille sted at sidde med skopet, kunne jeg egentligt også have en ret hyggelig formiddagsobs, med rigtig mange måger igen igen! Heriblandt var et skønt antal af Rider (Kittiwake, Rissa tridactyla), nemlig 11, hvoraf 7 var ungfugle. To af disse ungfugle fløj mellem fyret og stationen, da jeg var på vej tilbage - og da jeg låste stationen op, fløj en ungfugl forbi igen (formentligt en af de to fra før), relativt lavt over parkeringspladsen. Skønt at se denne smukke fugl så tæt på, og som matrikelart! :)

IMG_1216.jpg
Der var rigtig mange måger! Foto: Merit Lenk

Derudover kan det nævnes, at jeg helt i starten af obsen havde en fin Lomvie (Guillemot, Uria aalge), der trak tæt forbi mod nord. 

Jeg blev ikke ude på obsen så længe, som en mere erfaren observatør måske kunne have gjort, men vinden var begyndt at blive så kraftig, at jeg begyndte at føle mig mindre sikker i artsbestemmelserne - mange af de sene fugle kan altså ikke indtastes, på trods af at der var flere mulige Rider blandt dem. Rent oplevelsesmæssigt er det virkeligt heller ikke lige så sjovt at obse, når man ikke føler sig så sikker i artsbestemmelserne på grund af, at skopet ryster så meget. Der må jeg vel få lidt mere erfaring, så jeg bliver bedre til feltbestemmelse :)

Dagens sikre observationer kan dog, som altid, ses her

Derudover har i dag primært stået på lidt indtastning af data fra år 2000 og noget forberedelse til universitetet, der starter igen snart. 

Vi ses i morgen, til en dag hvor forhåbentligt alting stadig er der, hvor det skal være, på trods af vinden! 

 

Folk på stationen: Merit