Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Skønt vejr giver god stemning i dag!

fredag 28. januar 2022
Det er vel stilheden før stormen (orkanen?!)
af Merit Lenk

Så blev vejret skønt, ikke kun visuelt, men også fuglemæssigt. Før nogen får for høje forhåbninger: nej, der var ikke nogle vilde arter i dag. Men vinden var stille nok til, at Bent og jeg kunne åbne net i et par timer, og vi nåede også begge en tur på stranden, så i dag har altså været en dejlig dag :)
Derudover har vi haft besøg af en VVS'er, der har forbundet vasken, så nu er der rindende vand i køkkenet! 

Nettene var åbne i omkring 3 timer, ligesom de fleste andre gange de sidste to ugers tid, og ligesom de andre gange, blev der ikke fanget meget. Det blev til en enkelt fugl, nemlig en genfangst af en Skovspurv (Tree Sparrow, Passer montanus) - det er dog årets første i nettene, og en personlig favorit. 

IMG_1202.jpg
Dagens skønherlighed :) Foto: Merit Lenk

På stranden skete der lidt mere. Jeg havde jo meget håbet på, at de mange måger fra i går ville blive på stranden til i dag, selvom jeg ikke helt troede på, at det ville ske. Men jo! Da jeg kom derud, var stranden fyldt med måger, der primært stod ude på revlerne, da der var ret mange ravsamlere, hundeluftere og børnefamilier på stranden. Og alligevel var mange af fuglene tæt på for at spise af de mange muslinger, der lå langs hele vandkanten. 
Jeg havde jo store forhåbninger om enten en lidt usædvanlig art (jeg håber jo stadig på Ismåge (Ivory Gull, Pagophila eburnea) eller den langt mere sandsynlige Gråmåge (Glaucous Gull, Larus hyperboreus)) eller en god slat farveringe. Det blev til hverken eller, og highlightet for mig var en Hvinand (Goldeneye, Bucephala clangula), der lå tæt på sammen med de andre andefugle. 
Men det var alligevel en skøn tur, især fordi jeg i de seneste dage har nørdet meget mågekendetegn - det var dejligt at kunne opleve teorien i praksis og få trænet fokus på de relevante kendetegn. Derudover var folkene på stranden også meget flinke i dag: der var flere hyggelige samtaler med både fugleinteresserede og blot nysgerrige mennesker, mågerne lod sig ikke rigtigt stresse af de mange ravsamlere, og hundelufterne havde enten deres hund i snor eller så godt styr på den, at den ikke skræmte mågerne væsentligt op.
Alt i alt en virkelig dejlig oplevelse, og man kunne mærke på menneskerne, at vejret havde sørget for godt humør hos mange. 
Dagens observationer kan ses her

I weekenden kan vi se frem til en storm, som længere oppe ad vestkysten endda opnår vindstød i orkanstyrke. Her på hukket forventer vi dog "kun" middelvind op mod 20 m/s, med vindstød op mod 30 m/s. Stormen kommer fra V, men skal vende til NV i løbet af natten. Så nu må vi se, om det kan bringe noget, måske lidt Dværgmåger (Little Gull, Hydrocoloeus minutus) eller Alkefugle - sabinebunkeren er dog desværre en no-go, da militæret har øvelser i weekenden :(

Men vi ses i morgen! 

 

Folk på stationen: Bent, Merit