Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Endnu flere mågeringe på stranden

søndag 23. januar 2022
Mange velkendte ansigter på hukket
af Merit Lenk

Igen i dag var vejret fint, med relativ lidt vind og også en del sol i starten. Da jeg i morges stod og pudsede sand af stationens teleskop (det var tiltrængt), kom Jonas og Kurt kort forbi stationen og sagde hej, inden de tog ned på stranden. Kort efter kom også John og Bjørn forbi, inden de ligeledes smuttede på stranden.
Jeg begav mig da også kort efter derned, hvor jeg endnu en gang blev mødt af mange måger. Der var rigtig mange farveglimt i form af ringe (især de typiske gule), hvilket jo altid kan gøre en glad. Det blev til 15 aflæsninger i dag, hvoraf 3 også var blevet aflæst i går. To af ringene er fra Slesvig-Holsten fra henholdsvist 2011 og 2013, og begge er ikke blevet aflæst i over fem år. Det kalder jeg en lille aflæsningssucces! 
Resten er fra Danmark, og highlightet må her nok være en Sølvmåge (Herring Gull, Larus argentatus), der blev ringmærket i 2004! Det vil sige, at det nu er i sit 19. kalenderår. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke ved, hvor gamle Sølvmåger kan blive. Det er dog i hvert fald den ældste Sølvmåge, som jeg har prøvet af aflæse! 
Som altid holdt jeg også udkig efter nogle andre mågearter blandt de velkendte, og i dag lykkedes det endeligt med en flot Kaspisk Måge (Caspian Gull, Larus cachinnans), som er dokumenteret i et mindre flot foto. 

IMG_0751.jpg
Dagens Kaspiske Måge. Bemærk især de lange, gullige ben, det meget lyse hoved og det røde øje. Foto: Merit Lenk

Mens jeg stod og læste ringe, fik jeg også øje på David og Henrik, der så ud til at tjekke mågerne efter at have lavet lidt havobs. Det har vist sig, at de tilfældigvis stod og så på den selvsamme Kaspiske Måge, hvorved jeg heldigvis også har fået bekræftet artsbestemmelsen :)

Dagens observationer på hukket, inklusive de andres observationer, kan ses her

Det er desuden også værd at nævne, at gårsdagens Svartbag (Great Black-Backed Gull, Larus marinus) godt nok ikke var ringmærket i Norge som egentligt forventet (det var i Danmark i stedet), men dog havde en ganske fin alder; den blev nemlig ringmærket som unge på Læsø i 2014!

Det var dejligt at se så mange velkendte ansigter i dag, især efter nogle relativt stille dage herude. Jeg glæder mig til den kommende uge, hvor vejret ser lidt bedre ud, og hvor der er garanti for, at der sker noget herude på stationen - vi får nyt køkken! 

Vi ses i morgen, forhåbentligt til både noget ringmærkning og lidt resultater fra natsværmerfangsten, som burde fungere denne gang! Tak til Bent for at finde de intakte pærer til det :)

 

Folk på stationen og hukket: Jonas, Kurt, John, Bjørn, David, Henrik, Bent, Merit