Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (118)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Endnu en høgs!

tirsdag 7. september 2021
Endnu en høgesanger blev i dag fanget! På hukket blev det til rødstrubede lommer, alke og almindelige kjover.
af Sebastian Thorup Hansen

Godaften nydelige mennesker!

Jeg er tilbage på stationen efter en dejlig konfirmation, og sikke en velkomst jeg fik! 

Må indrømme at jeg hang en smule med hovedet efter at have fået en kæmpe lussing i weekenden, i form af nøddekrige, sabinemåge og høgesanger i blåvand, alt imens jeg var til konfirmation hjemme i Hvidovre...

Heldigvis kunne Jonas, som den dejlige dreng han er, melde om en ringmærket 1k høgesanger på den første netrunde i dag, hvilket reddede mit humør gevaldigt. To høgesangere på 3 dage... Det er sgu godkendt. Så er weekendens lussing næsten glemt, da de andre nok skal komme igen senere på efteråret (please). 

IMG_9831.jpg

1k Høgesanger

Udover høgesangeren var der ellers ikke meget at prale af i nettene, på trods af at der blev ringmærket i 9 timer. Men A for effort må man sige:)
Dagens mærkning:
Løvsanger 2
Rødstjert 1
Jernspurv 1
Rødhals 1
Topmejse 1
Munk 5
Høgesanger 1
Havesanger 2
Tornsanger 1
Sum 15

IMG_9833.jpg

Ude på obsen skete der en smule, da der var et pænt ryk af rødstrubede lommer og almindelige kjover, hvilket gjorde at det ikke blev kedeligt derude for Simon og jeg. Vi talte 7 almindelige kjover, men der har i virkeligheden nok været flere. De var dog svære at blive kloge på, da de konstant fløj frem og tilbage, satte sig, jagede osv. 

Ellers kunne vi blot hive et par alke, samt lidt andefugle ud af dagens morgenobs. 

Dagens observationer kan ses her

Inspireret af morgenens høgesanger, tog Simon og jeg straks ud og luske efter morgenobsen, da der jo måtte sidde mindst 5 høgesangere rundt i krattene. Det gjorde der desværre ikke, men vi fik da tjekket både mosen, det hemmelige krat, tremaster og reginevej. Der var faktisk overraskende få fugle, og det var vist kun høgesangeren fra i morges der var med til at holde vores gejst opppe. 

Efter dagens lusk måtte vi desværre sige farvel til Simon, som tager hjemad i dag. Han kommer dog igen senere på efteråret, så det glæder vi os til. 

Af andre nævneværdige begivenheder kan nævnes, at Hr. Pedersens nye legetøj endelig er dukket op, så det skulle vi naturligvis ned til stranden og teste ud. Her blev højdepunktet blot en enkelt dværgryle. 

IMG_9842.jpg

JP med hans legetøj

Nu står den på lidt simpel aftensmad, hvorefter jeg i hvert fald skal se Danmark mod Israel. Kom nu Danmark! De andre hopper nok i seng. 

Ses derude

STH

Folk: Jonas Pedersen, Bent Jakobsen, Simon Græsbøll Iversen, Sebastian Thorup Hansen og Hanelie Sidhu