Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2023 (33)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Så kom svalen

lørdag 3. april 2021
Flot vejr men få fugle
af Bent Jakobsen

Vinden var rimelig svag fra en nordøstlig retning og drejede lidt rundt i det østlige hele dagen. Selv om solen skinnede fra en skyfri himmel, var det ikke tid til at smide overtøjet, da det var ret køligt.

Simon tog morgenobsen inden han drog østover til fødselsdag. Og der var absolut intet som siger og skriver intet at berette om selv om havoverfladen var ret stille.
På vej tilbage til stationen blev han på P-pladsen dog bremset af den første stenpikker i år, og her rastede også 2 husrødstjerter.
Se dagens træktællingstotal her. 

Xenia stod for ringmærkningen i dag og datteren Beatrix var med på en kigger, så det kan jo være, at der ligger en ny spire til en kommende ringmærker der.

Bent tjekkede stranden og mosen. Stranden fremviste ud over mågerne 120 sandløbere, stadig primært i vinterdragt selv om enkelte små brune fjer er ved at titte frem. I alt 4 Sortstrubede bynkefugle sang, og to af dem havde haft held med at tiltrække hunner. Det er altid godt at nyde en kop kaffe på bænken, og det resulterede da også i stationens første landsvale i år, og lidt senere kom endnu en forbi. Himlen blev tjekket for rovfugle uden held men pludselig dukkede en trane op flyvende nordøst. Måske den havde været ude og vende for 15 minutter senere kom den retur og trak resolut ud over havet mod sydvest.

Nettene var også rimelig stille i dag, og det blev til 14 fugle og 8 aflæsninger, så der er ikke den store udskiftning i øjeblikket.

Rngmærkning: Jernspurv 6, husrødstjert 1, solsort 1, gransanger 3, blåmejse 1, bogfinke 1, grønirisk 1.

Bent var i Brugsen og handle stort ind, inden han hentede Samuel, som skal være her resten af foråret, i Billund kl. 18. Han skal jo være i isolation i 4 dage, så der skal jo mad til.

Folk: Xenia, Beatrix, Simon, Bent og sidst på dagen Samuel