Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (48)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Koldt, blæsende men med tidlig bonus

fredag 2. april 2021
Kølig nordvestenvind bremser foråret
af Simon Græsbøll

Morgenobs foregik fra Sydhukket, så jeg kunne sidde i forholdsvis læ for den kolde nord-nordvestvind. Ude over havet dominerede sulerne igen i dag, mens alt træk er gået i stå. Ikke engang sortænderne kunne noget i dag. Til gengæld fik jeg fornøjelsen af en meget tidlig mudderklire, som kom kaldende forbi obs-posten - skønt at høre den igen! 
Se dagens total her.

Xenia og datter Beatrix kom tidligt i morges for at stå for ringmærkningen. Blæsten og vindretningen gjorde dog ikke noget godt, og det blev kun til et par genmeldinger af rødhals. 

Johanne og Jacob tog af sted i morges. Jacob tager et par dage i familiens skød i Nordjylland, mens Johanne skulle hjem til Randers. 

Natoptagelser gentoptaget

Nocmig (nocturnal migration) er begyndt at få medvind i Danmark. De danske fuglestationer er begyndt at lave systematiserede optagelser om natten. Michael Brunhøj startede det op her i Blåvand, og nu prøver jeg at føre det videre.

Jeg har optaget 2 nætter, en i sidste uge og en i denne uge. I dag har jeg så gennemlyttet de to nætters optagelser fra stationshaven, oprettet en xeno-canto-profil til stationen og uploadet nogle af de første optagelser. Kvaliteten af optagelserne er ok, men ikke fantastiske. De skal mest ses som dokumentation - husk at skrue op for lyden :)
Du kan se Blåvand Fuglestations profil og lytte til optagelserne på xeno-canto her.

bucephala_clangula.png
Hvinands vingeslag fanget på lyd over stationshaven natten til 25. marts 2021.

Jeg er også i gang med at få oprettet en officiel profil til stationen på Trektellen, så vi kan registrere vores nocmig-optagelser der. I skal nok få mere at læse og høre om vores natoptagelser i den snarlige fremtid.

Sidst på dagen og et træt hoved senere af at lytte så meget, havde jeg brug for at bruge mine hænder. Så jeg satte vaskemaskinen i gang, og så vaskede jeg vinduer indvendigt. Det var pivkoldt og blæste, så udvendigt må lige vente til en anden dag.

vindue.jpeg
Vinduerne på stationen fik en tur indvendigt.

Folk: Xenia, Beatrix, Simon