Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2024 (48)2023 (249)2022 (265)2021 (276)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)0 (1)(se alle)

Tåge, ringmærkning og pandekager

torsdag 25. marts 2021
Tæt tåge, så ingen morgenobs, men lidt fugle i nettene
af Simon Græsbøll

Sidste natoptagelse gik i ged på grund af, at batterierne løb tør, så vi prøvede igen i nat med en optagelse. Dagen startede således med, at jeg tog optageren fra, så jeg kunne kigge på lydfilerne fra nattens optagelse. Det ser ud til at lykkes denne gang. Mere information følger, når jeg har lyttet og analyseret alle lydfilerne igennem.

I går dukkede David op omkring middag, og Flemming tog hjem i går aftes. David ønskede sig en god morgenobs på Hukket, som dog aldrig blev til noget, da Blåvand i dag er indhyllet i tåge. Han ville dog gerne gå med rundt og tjekke net.

Nettene blev åbnet, og vi fik en del forskelligt, fx bogfinker, solsorte, jernspurv, rødhalse, gærdesmutte og fuglekonger.

fuglekonge-blf-25-03-2021.jpeg3 fuglekonger gik i nettene i dag, en af dem en voksen 3k+

jernspurv-blf.png
En fin jernspurv 3k+ gik også i nettene.

Eftersom der ikke var nogen morgenobs, var vi 4 mand om at holde øje med nettene. Derfor mente Jacob, at der skulle hygges. Så han biksede nogle pandekager sammen til os på ingen tid.

pandekager_blf.jpeg
Pandekager og løs snak til formiddagskaffen.

Nogle turister fra Skagen kiggede ind i gårdspladsen, og så blev det til en snak, hvor de hørte lidt om vores arbejde, hvilke fugle vi havde ringmærket og fik forslag til gåture i området (hvor der ikke skydes, selvfølgelig). 

Om eftermiddagen gav jeg stueetagen en ordentlig omgang med støvsugeren, og så kom John forbi med kage og en kedeldragt, som stationens observatører kan bruge til de kolde morgenobs'er her i det tidlige forår.

Solen kiggede lidt frem, så vi gik en tur i klitterne, men havgusen blev for tæt igen, så vi returnerede med planer om at spise pizza og se Indiana Jones.

Folk: David Manstrup, Simon S. Christiansen, John Frikke, Jacob Coleman, Simon Græsbøll