Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (165)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

Nu kommer islænderne

lørdag 18. juli 2020
Krybdyrjagt i mosen
af Michael Brunhøj Hansen

Vejr: først skyet, senere lidt sol ind i mellem. Lunt fra morgenstunden med 17 grader og ret varmt omkring middag og eftermiddagen med op nær 20 grader (sikkert lidt varmere i mosen). Vind fra omkring syd og sydvest, op til 6 m/s. God sigt.

Hvis man mente at der ikke kom mange strandskader i går, så kom der det i hvert fald slet ikke i dag. Det blev nemlig kun til 3 af slagsen. Til gengæld er de islandske ryler begyndt at dukke op i et større antal, og vi havde en flok på 66 der en overgang rastede i det lave vand på hukket. I alt havde vi 154 af dem, og det blev dagens højeste antal fugle for en art.

Ryletrækket ligger på omtrent samme niveau som i de foregående dage med 119 sandløbere og 41 alm. ryler. Efterårets første hjejler ankom også da 3 adulte fugle kom i revet med 1 stenvender. Kun enkelte klirer er trukket, 1 hvidklire som rastede på stranden samt 1 svaleklire der kom i baglandet. Af spover blev det til 9 småspover og 1 storspove; storspoven trak med 3 småspover, så her kunne de sammenlignes side om side, hvilket var meget pædagogisk, især for Merit.

Sidst på formiddagen ville vi tage en tur i mosen for at se om vi kunne finde et par firben eller en hugorm. Vi gik ret langt og omkring et par timer og fandt ikke en eneste, men, naturligvis, da vi kun var 300 meter hjemmefra, dukkede der et flot markfirben op som dog kun jeg fik at se.

Vi overvejede at tage en eftermiddagsobs, men vi var lidt for trætte efter den varme og længere gå tur, så der blev spillet lidt kort. Vi tager nok en eftermiddagsobs i morgen hvis vejret tillader det.

Vi har en overnattende, Kim, som bliver til i morgen tidlig.

Vejret i morgen ser ud til at stå på regn- og tordenbyger, og det skulle være så godt som vindstille; så må vi se hvad det bringer.

IMG 20200718 WA0000
Nogle kronhjorte med fyret i baggrunden fra dagens tur i mosen. Foto: Merit Lenk