Her på Blåvand's blog bringes korte nyheder i dagbogsformat om livet og hændelser på fuglestationen.

Se indlæg fra år: 2021 (165)2020 (279)2019 (247)2018 (211)2017 (276)2016 (118)(se alle)

Regn og blæst i starten, senere flot vejr

tirsdag 14. juli 2020
Gourmetmiddag til aften
af Michael Brunhøj Hansen

Vi lagde ud med noget regn fra morgenstunden af. Dog blev den ikke så langvarig som det så ud til at det skulle blive i går, så allerede ved syvtiden var det stort set holdt op med at regne selvom nogle byger lurede i horisonten. Jeg tog dog alligevel ud så jeg kunne stå klar 7:30. Jeg satte mig på Balearbunkeren da vinden var i sydsydvest. Efterhånden kom der lidt småregn som blev til desideret regn, så jeg sad der kun en times tid.

Ikke desto mindre kom der flere sandløbere og nogle alm. ryler samt 3 småspover, 1 stenvender. 1. alm. kjove (mørk fase) trak målrettet mod syd, efterårets første her, og der var også et par mursejlere der gjorde det samme.

Klitten skærmede mod den værste regn i starten, men jeg var nødt til at stoppe obsen da det alligevel blev for meget. Da regnen stoppede igen efter en halv time, skyndte jeg mig hjem da et større, nyt bygeområde var på vej; alt udstyr og tøj var blevet gennemblødt.

Efter at have fået tørret udstyret af og fået noget andet tøj på tog jeg ud igen kl. 11 og satte mig endnu engang på Balearbunkeren. Det var nu stort set tørt, og der kom også lidt sol, så det var ret lunt. Her kom der atter flere sandløbere, alm. ryler, flere småspover og enkelte små kobbersnepper og islandske ryler. Endnu 1 alm. kjove kom forbi (lys fase), men denne så mere rastende ud idet den jagtede splitterner og lagde sig på vandet.

På stranden stod desuden 1 2K ride mellem de mange splitterner. Sidst på eftermiddagen talte jeg 280 rastende af disse.

Der trak ikke meget i nat, og optagelsen blev afbrudt kl. 2 pga. regn. Der nåede at komme 1 stenvender og 1 mudderklire.

Lars Tom forlod stationen om eftermiddagen. Kim og Maria er her endnu, og de havde, traditionen tro, inviteret på aftensmad; Bent og hans kone Helle kom også. Det blev til meget god mad, gamle vine samt bl.a. snak om gamle dage, og vi kom nok lidt for sent i seng. Vi vil gerne gentage succesen i morgen, men prøver at få skrevet dagbogen før det går løs.

Folk: Lars, Kim, Maria, Merit, Bent, Helle, Michael